Σε μια εποχή που το οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι προκλήσεις για το επιχειρείν αλλάζουν σε συχνή βάση, αναδεικνύεται η σημασία του ρόλου νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τις αγοράς. Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο για τις επαγγελματικές εκθέσεις στην Ελλάδα

Η διατύπωση επιχειρηματικών στρατηγιών είναι ουσιώδης για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.Ο Ελληνικός οικονομικός στίβος στις εκθέσεις έχει καταλυτική σημασία για την προβολή των υφιστάμενων εταιρειών αλλά ακόμα περισσότερο και για τις εταιρείες που δεν έχουν ξανά ”εκθέσει” τον εαυτό τους σε κάποια ανάλογη εμπορική έκθεση.

Μία νέα λύση όπου προέκυψε λόγω της επιδημίας του covid-19, ήταν οι ζωντανές αναμεταδόσεις της έκθεσης ή της εκδήλωσης, χωρίς την παρουσία των επισκεπτών …όμως τίποτα δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει στο 100% την ζωντανή παρουσία και αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες της εκάστοτε έκθεσης.Παρόλα αυτά θα ήταν οικονομικά & κοινωνικά ασύμφορο το να σταματήσουμε το σύνολο των εκδηλώσεων στην χώρα μας. Το πλήγμα αν δεν πραγματοποιούνται επαγγελματικές εκθέσεις στην Ελλάδα θα ήταν τεράστιο για όλη την αλυσίδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις εμπορικές εκθέσεις στηρίζονται κλάδοι όπως είναι οι μεταφορές, η εστίαση, τα ξενοδοχειακά και πολλοί ακόμη κλάδοι…αμέτρητοι στην αγορά. Οι απώλειες μέχρι στιγμης σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τον κλάδο των εμπορικών εκθέσεων και συνεδρίων είναι καταστροφική…δεν πρέπει κανείς να συνεχίσει και να επιτρέψει την κατηφόρα αυτή.Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να βγούμε απ’όλο αυτό με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Θα γίνει λοιπόν ένα πολύ δυναμίκο ξεκίνημα για το καλό όλως των κλάδων και από αυτό δεν θα πρεπεί να απουσιάζει κανείς που ενδιαφέτεται για την προώθηση της εταιρείαςτου, του προϊόντος ή της επικοινωνίας με τους δυνητικούς του πελάτες. Η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή χώρα αλλά πολύ σημαντική στην Ευρώπη, εμείς κρατάμε σε πολύ υψηλά επίπεδα των τουρισμό και μέσα από αυτόν φέρνουμε συνεχώς νέους επισκέπτες στην χώρα μας, έτσι έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε πολλά νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι αυτή η αφανέρωτη πλευρά μας δεν είναι απαρέτητα σκοτεινή, αλλά αντιθέτως αποτελεί μία περιοχή αυθεντικής ελευθερίας και ξεγνοιασιάς που κρύβεται στην ατομική και συλλογική ευθύνη όλων των Ελλήνων. Τίποτα λοιπόν δεν θα αλλάξει , αντιθέτως όλα θα γίνουν πιό δυνατά-ισχυρά και με καλύτερα θεμέλια στον χώρο των εμπορικών εκθέσεων. Γιατί η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα αλλά μία πολύ σημαντική χώρα, για όλη την Ευρώπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin
elGreek